Om Föreningen

I BRF Bergsunds strand 34-38 bor du i en stor och populär förening. Det finns många gemensamma ytor och möjligheter i huset samt en stor arkitektritad innergård som blev färdig 2008. I huset finns garage, bastu och jacuzzi, två fräscha tvättstugor, ”snickerboa” eller hobbyrum samt stora hissar hela vägen från garage-/källarplan upp till vindsplan där de egna förråden finns. Föreningen har goda hyresintäkter från butiker/näringsidkare och 9 av 116 lägenheter kvar som hyresrätter.

Här i föreningen bor vi lugnt och skönt, men samtidigt mitt i hjärtat av ett av Stockholms mest spännande och framåtblickande områden. Grönska och vatten finns i tre väderstreck, fina promenadstråk och gamla Högalidskykan ligger  upp på berget.

I ”Nya Hornstull” finner du en kontinental stämning och en sjudande kreativ atmosfär. Här har du bland de bästa av kommunikationer i stan med T-banans röda linje, busslinjer 4 m fl och även flygbuss till Arlanda bara 100-talet meter från grinden mot gatan. Hornstull har ett överflöd av butiker, gym, barer, fik och bagerier, restauranger, cykelhandlare, skräddare och kemtvättar, Systembolaget, apotek, bibliotek och annan samhällsservice. Det finns också ett par avskilda nattklubbar. I Hornstull finns i princip allt! Dessutom har vi en ICA-butik på samma gata som föreningen och det är bara en cykeltur över bron, eller en station med tunnelbanan, till Liljeholmens stora galleria. Pärlor i området som tål att nämnas är Hornhuset, ”vårt eget” Judit & Bertil, restaurang/bar Linje Tio, Loopen Marin, Lasse i parken, Strand och kvartersbion Bio Rio. Valmöjligheterna är helt enkelt rikliga och den individuella trivseln lätt att finna.

Förutom Hornstulls och Högalids generösa utbud av caféer, butiker och service finns vatten och grönområden bara inpå knuten. Dessa möjligheter kan tas till vara genom bland andra Liljeholmsbadet, Södermalms Båtklubb, Långholmen Kajak, kommunens båtplatser eller Tantolundens sommarfik, bouleklubb och minigolf. På Reimersholme, Långholmen och vid Tantolunden ges tillfälle för bad, motionsrundor, picknick e d.

Hornstull är nästan som en egen stad i staden, och utan tvekan ett av stans nuförtiden mest uppskattade områden!

Föreningens ekonomi Föreningen sänkte fr.o.m. 1/1 2014 avgiften med 10%.  Föreningen har 9 hyresrätter vilka kan ses som en stor tillgång. Man har under de senaste åren kunnat amortera våra långa lån från över 50 Mkr 2008 till ca 28 Mkr 2015. En hyresrätt har precis sålts, vilket gett ytterligare dryga 5 Mkr i tillskott till föreningen. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar. Till hösten 2015 kommer föreningens tekniske förvaltare dock att uppdatera underhållsplanen och föreningen kommer kunna se över avgiftsnivåerna. Vi jobbar alltid efter att sänka avgifterna om möjligt.

Balkonggrupp Under 2014 bildades en ny balkonggrupp som ska driva frågan om balkongbygge. Läs mer om detta under menyfliken ”Nyheter”!

Kommande renoveringar 2015 – Målning och blästring av yttertak. Medel finns avsatta.

Genomförda renoveringar

2015 – Nytt nyckellöst låssystem till hela fastigheten precis färdiginstallerat och driftsatt.

2014 – Renovering av nedfart till garage. Ommålning av huvudentrén samt byte av entrédörrar/ -partier i två portar. Slipning och oljning av innergårdens trätrall.

2013 – Byte av rökluckor i samtliga tre trapphus. Installation av videoövervakningssystem i garage. Belysning i garage fått elsparande närvarostyrning. Målning av hela garaget.

2012 – Installation av trådlöst nätverk i tvätt-, bastu- och spaavdelning.

2010 – 2011 – Renovering av tak.

2008 – Helrenovering av innergård. Renovering av tvättstugor, nya maskiner.

2005-2007 – Byte av elstammar samt byte av VA-stammar i kök och badrum.

Brf Bergsunds Strand 34-38: – Äkta förening. – Förvärvade fastigheten 2001.   – Delat ägande prövas från fall till fall.   – Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem.   – Föreningen har 9 stycken hyresrätter kvar vilket är en stor tillgång. – Föreningen äger marken. – Bostäderna är avsedda för permanent boende. – Trappstädning sköts av entreprenad. – Föreningen har två gemensamma städdagar med korvgrillning per år. Även Luciaglögg på gården. – Tillåten spiskåpa är kopplad till frånluftssystemet, om motorfläkt ska installeras behöver bostadsrättsinnehavaren styrelsens godkännande.